Eens in de twee jaar openen Haagse tuinenbezitters hun (tuin)deuren. U kunt dan tuinen bezoeken die normaal gesloten zijn voor het publiek. Boekjes, die tevens gelden als toegangsbewijs, zijn vanaf drie weken voor het evenement verkrijgbaar bij diverse verkoopadressen. Het betreden van de tuinen is op eigen risico.

Struinen in Haagse Tuinen is op 22 en 23 juni 2024

De datum is inmiddels vastgesteld. Er doen meestal meer dan 40 tuinen mee. Op de hand-out staat of de tuinen op zaterdag, zondag of op beide dagen geopend zijn. Behalve informatie over alle opengestelde tuinen en foto’s is ook nuttige informatie terug te vinden op de plattegrond over de prachtige Haagse openbare parken en enige nuttige cultuur en horeca weetjes.

Mededeling

Tuinliefhebbers die persoonlijk bericht willen krijgen over het opentuinenweekend, kunnen zich aanmelden via info@struineninhaagsetuinen.nl of via het contactformulier op deze website.

Let op! Laatste wijzigingen

Zie voor de laatste wijzigingen in het programma onze Facebook-pagina en Instagram.

Toegankelijkheid voor mindervaliden

De deelnemende tuinen zijn voor het merendeel privétuinen, soms met niveauverschillen en met relatief smalle paden die bij regen mogelijk glad zijn.

Haagse horeca

Toiletten en horeca

Bij de deelnemende tuinen is het niet mogelijk gebruik te maken van het toilet. In een enkele tuin is iets te drinken maar over het algemeen is dat niet het geval. Tijdens de route komt u voldoende horeca tegen waar u iets kunt eten en drinken en van het toilet gebruik kunt maken.

Haagse horeca
  • Toegang uitsluitend op vertoon van het boekje

  • Let op! Sommige tuinen zijn slechts geopend op zaterdag of op zondag

  • Er zijn geen toiletfaciliteiten bij de tuinen. Bezoek hiervoor horecagelegenheden

  • Toegankelijkheid: de deelnemende tuinen zijn grotendeels privétuinen, soms met niveauverschillen of met smalle paden die bij regen mogelijk glad zijn.

Op de pedalen...

Een goede manier om de tuinenroute af te leggen.

Fietsverhuur

Voor wie zelf geen fiets heeft of van buiten Den Haag komt zijn op onderstaande adressen fietsen te huur.

Rijwielshop Centraal
Rijwielshop Hollands Spoor
Haagsche Stadsfiets

  • De boekjes zijn enkele weken voor het evenement verkrijgbaar bij de verkooppunten.

  • Let op! De oplage van de boekjes/toegangsbewijzen is beperkt i.v.m. het maximale aantal bezoekers dat de tuinen aankunnen.

  • De deelnemende tuinen zijn aan de straat gemarkeerd door staken met linten. Zie foto op deze pagina.

  • Laatste nieuws en wijzigingen in het programma vindt u op onze Facebook-pagina en Instagram.