Eens in de twee jaar openen Haagse tuinenbezitters hun (tuin)deuren. Je kunt dan tuinen bezoeken die normaal gesloten zijn voor het publiek.

Vanaf dit jaar hebben we geen verkoopadressen meer waar de boekjes vooraf fysiek gekocht moeten worden; ook wij zijn digitaal gegaan en dus kun je op onze website een entreebewijs kopen; hierbij krijg je na betaling een bevestiging met een bestelnummer via de e-mail. Neem een print van de mail mee in het weekend naar één van de vier starttuinen of de VVV op Den Haag Centraal Station, waar je in ruil daarvoor een plattegrond ontvangt waarop alle tuinen met de volledige adressen staan. Wil je de kaart al vóór het weekend hebben dan kun je vanaf 22 mei al bij de VVV Den Haag op het Centraal Station terecht met jouw uitgeprinte bestelnummer om een plattegrond af te halen. Let op: je kunt dus geen plattegrond kopen bij de VVV, alleen afhalen met een uitdraai van het online betaalbewijs.

Struinen in Haagse Tuinen is op 22 en 23 juni 2024

De 46 deelnemende tuinen staan inmiddels op deze website, met een uitgebreide omschrijving en of de tuinen op zaterdag, zondag of op beide dagen geopend zijn. Behalve de plattegrond met alle opengestelde tuinen, het exacte adres en sfeerfoto’s is ook  informatie terug te vinden op de plattegrond over de prachtige Haagse openbare parken en enige nuttige cultuur- en horeca weetjes.

De kosten zijn €7,- per persoon, kinderen tot 12 jaar zijn gratis en honden zijn niet in alle tuinen toegestaan.

Mededeling

Tuinliefhebbers die persoonlijk bericht willen krijgen over het opentuinenweekend, kunnen zich aanmelden via info@struineninhaagsetuinen.nl of via het contactformulier op deze website.

Let op! Laatste wijzigingen

Zie voor de laatste wijzigingen in het programma onze Facebook-pagina en Instagram.

Toegankelijkheid voor mindervaliden

De deelnemende tuinen zijn voor het merendeel privétuinen, soms met niveauverschillen en met relatief smalle paden die bij regen mogelijk glad zijn.

Haagse horeca

Toiletten en horeca

Bij de deelnemende tuinen is het niet mogelijk gebruik te maken van het toilet. In een enkele particuliere tuin is iets te drinken en in vier tuinen, verdeeld over de stad, is het groen gecombineerd met échte horeca. Tijdens de route kom je ook nog voldoende andere horecagelegenheden tegen waar je iets kunt nuttigen en van het toilet gebruik kunt maken.

Haagse horeca
  • Toegang uitsluitend op vertoon van de plattegrond

  • Let op! Sommige tuinen zijn slechts geopend op zaterdag of op zondag, dit staat dan aangegeven

  • Er zijn geen toiletfaciliteiten bij de tuinen. Bezoek hiervoor horecagelegenheden

  • Toegankelijkheid: de deelnemende tuinen zijn grotendeels privétuinen, soms met niveauverschillen of met smalle paden die bij regen mogelijk glad zijn.

Op de pedalen...

Een goede manier om de tuinenroute af te leggen.

Fietsverhuur

Voor wie zelf geen fiets heeft of van buiten Den Haag komt zijn op onderstaande adressen fietsen te huur.

Rijwielshop Centraal
Rijwielshop Hollands Spoor
Haagsche Stadsfiets

  • De plattegrond met alle tuinen is via deze website te bestellen en af te halen in het weekend zelf bij vier starttuinen en de VVV op Den Haag Centraal Station; de VVV biedt vanaf begin juni al de mogelijkheid de plattegrond op te halen met het uitgeprinte betaalbewijs met bestelnummer..

  • Let op! De oplage van de plattegronden/toegangsbewijzen is beperkt i.v.m. het maximale aantal bezoekers dat de tuinen aankunnen, dus wacht niet te lang met bestellen.

  • De deelnemende tuinen zijn aan de straat gemarkeerd door staken met linten. Zie foto op deze pagina.

  • Laatste nieuws en wijzigingen in het programma vindt u op onze Facebook-pagina en Instagram.